Tips- Färgkoder

| Datum: 2010-03-30 & Tid: 15:39:31 |
Bara för de som har photoshop / Gimp. Kanske funkar på något mer men inte vad jag vet!
Det fungerar iallafall inte på paint.

istället för att gå in på tex ddb för att hitta en färg kod man vill ha så kan du fixa det jätte enkelt och smidigt med hjälp av ditt bildprogram det jag vet att de funkar på är Photoshop & Gimp. Tror det funkar på alla photoshop men jag har allafall photoshop elements 4.0 och adobe photoshop cs2 och det funkar på båda två!

GIMP FÖRKLARING:

1. Öppna ditt program.


2. där man väljer färgen, två små rutor förgrundsfärg och bakrundsfärg.

Tryck på någon av dom och trixa lite med färgerna hur du vill.


3. När du är nöjd kollar du lite åt höger, (om du har gimp på svenska) där kommer det stå; HTML-notation. I den rutan står då färgkoden ;) ! Kopiera genom att markera > höger klicka > kopiera eller markera > ctrl + c !

(även om du inte har på svenska, (gäller både gimp & photoshop) så kommer det antagligen att stå någonting med HTML) Haha parantes i parantesen x)

4. Gå in i stilmallen och klistra in den på rätt plats (ctrl + v ). Om ni inte vet hur man gör, kolla in ddb.

spara och kolla så det blev bra ! Lätt som en plätt och det under lättar när du gör din header sen för du skriver bara in färgkoden i den rutan igen då !

Om ni har gimp på engelska eller photoshop så gör ni på istortsätt samma sätt bara att det kanske inte står HTML-notation men ni kommer se vad det är ni ska kopiera om ni kan stilmallen något såndär !

Det är säkert många som vet det här, men jag vet att det är många som inte vet också. Många brukar ju göra en liten bild med färgen och sedan ha den bilden som bakrund så det blir helfärgat men det här går mycket snabbare!




Kram ♥ !


Komentarer
Vill du fixa till din text lite skriv:

fet text = *din text*
understryken text = _dintext_


Namn:

E-postadress: (visas bara för mig)

Din blogg:

Kollar du in igen?
(sparar namn + blogg adress)

Din komentar:

Trackback